Лідери країн ЄС не визнають результати виборів у Білорусі та накладуть санкції

Читать на русском
Європейський Союз не визнає результати виборів президента Білорусі та тланує накласти санкції на відповідальних за фальсифікації та насильство.

Європейський Союз не визнає результати виборів президента Білорусі та планує накласти санкції на відповідальних за фальсифікації та насильство.

Про це заявили голова Європейської ради Шарль Мішель та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на брифінгу 19 серпня.

Протести в Білорусі: чи втримається Лукашенко при владіІснує три базових сценарії, за якими будуть розгортатися події в Білорусі, однак в будь-якому разі відбудуться перевибори, вважає експерт.

«Ми вражені сміливістю білоруського народу. Десять днів поспіль після виборів білоруси виходять на вулиці. Вимагають звільнення незаконно утримуваних, покарання для тих, хто вчиняє насилля, свободи слова й вираження і вільних і чесних виборів», — сказала Урсула фон дер Ляєн.

Європейський Союз найближчим часом планує скласти перелік людей, які відповідальні за утиски, насильство та фальсифікації в Білорусі. В ЄС запевнили, що санкції не стосуватимуться простих білорусів. Про те, чи вводити санкції проти Лукашенка ще будуть обговорювати.

Крім того, Європейський Союз готовий сприяти мирній передачі влади в Білорусі.

Нагадаємо, у Білорусі 11-й день тривають протести після виборів президента.

У перші кілька днів правоохоронці намагалися силою розігнати демонстрантів.Було затримано близько 7 тисяч осіб.

Зараз акції протесту в країні відбуваються мирно, у формі страйків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: