У Держтуризмі просять переглянути заборону на в'їзд іноземцям

Читать на русском
Держтуризм просить Кабмін не закривати кордон для іноземців, оскільки це може негативно позначитися на туристичній  та авіа галузі.
facebook.com/m.oleskiv

Держагентство розвитку туризму України просить Кабмін переглянути рамки заборони на в'їзд для іноземців, яку запроваджують до кінця вересня через COVID-19.

Про це повідомила глава Держтуризму Мар'яна Олеськів в Facebook у четвер, 27 серпня.

Світовий туризм втратив 320 млрд через пандемію – ООНПандемія коронавірусу завдала світовому туризму збиток на 320 млрд доларів. Тільки в травні 2020 року кількість міжнародних туристів скоротилася на 98 відсотків порівняно з травнем попереднього року.

«Така заборона вкрай негативно вплине не тільки на туристичну, а й на авіаційну та інші галузі», - написала Олеськів.

Вона зазначила, що туристична галузь тільки почала відновлюватися, а повна заборона завдасть їй черговий збиток.

Крім того, за словами, Олеськів, заборона також нівелює позитивні зміни і роботу з лібералізації і зняття обмежень для відвідування України.

«До Державного агентства розвитку туризму надходять численні звернення від представників туристичного співтовариства, адже вказаний сценарій є вкрай неприйнятним для всього туристичного ринку», - додала вона.

Олеськів підкреслила, що Держтуризм вважає за доцільним скасувати такі заходи, або принаймні максимально їх пом'якшити, оскільки, за даними відомства, не було жодного випадку захворювання іноземних туристів в Україні протягом останніх місяців.

Нагадаємо, через погіршення епідситуації Кабмін закрив кордон на в'їзд для іноземців до кінця вересня, а також продовжив карантин до листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: