Світовий туризм втратив 320 млрд через пандемію – ООН

Читать на русском
Пандемія коронавірусу завдала світовому туризму збиток на 320 млрд доларів. Тільки в травні 2020 року кількість міжнародних туристів скоротилася на 98 відсотків порівняно з травнем попереднього року.
фото сайт ООН

Пандемія коронавірусу завдала світовому туризму збиток на 320 млрд доларів. Тільки в травні 2020 року кількість міжнародних туристів скоротилася на 98% порівняно з травнем попереднього року.

Про це йдеться в публікації Всесвітньої туристичної організації ООН (UNWTO).

За оцінками UNWTO, збиток від пандемії вже втричі перевищив наслідки глобальної економічної кризи 2009 року для світового туризму. Повідомляється, що майже повне закриття кордонів призвело до падіння туристичних потоків на 98% у травні 2020 року.

«Це призвело до скорочення числа туристів на 300 млн туристів і втрати 320 млрд доларів міжнародних туристичних надходжень», - йдеться в повідомленні.

Також в UNWTO відзначають, що різке скорочення світового туризму залишило мільйони людей без засобів до існування, у тому числі жителів країн, що розвиваються. Більшість членів експертної групи з туризму очікують відновлення міжнародного туризму до другої половини 2021 року.

Раніше в ООН відзначили погіршення стану навколишнього середовища через пандемію.

Також нагадаємо, ООН закликала запровадити базовий дохід через пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: