Ляшко припустив можливість повернення суворого карантину в Україні

Читать на русском
Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що через ріст захворюваності на коронавірус є можливість, що до України повернеться суворий карантин.
Апостроф / Олександр Гончаров

Через зростання кількості випадків захворювання на коронавірус є можливість повернення суворого карантину в Україні. Про це в інтерв’ю виданню «Апостроф» розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Не буду лукавити — можливість суворого карантину існує. Але питання в тому, що система охорони здоров'я наприкінці серпня — це вже не система охорони здоров'я в березні. Сьогодні ми чітко знаємо, скільки людей ми можемо розмістити в установах охорони здоров'я та чітко прогнозуємо, що не більше якої кількості заражень потрібно, щоб реєструвалося щодня, щоб наші медики справилися і надали медичну допомогу всім, хто її потребує», — сказав Ляшко.

Проте жодних лікарняних ліжок не вистачить, якщо люди не будуть дотримуватися обмежень.

За словами головного лікаря, зараз Україна йде за «жовтим» сценарієм, який передбачає 4 тисячі летальних випадків на кінець року. Найгіршим серед варіантів є «чорний» — 7 тисяч померлих на кінець року. Якби не були запроваджені карантинні обмеження, то йшлося би про 145 тисяч померлих за «чорним» сценарієм та 125 тисяч – за «жовтим».

Нагадаємо, у МОЗ назвали регіони з найбільшим приростом випадків коронавірусу за добу.

Раніше Кабмін посилив карантин у «зеленій» зоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: