Президент доручив уряду розробити план з підтримки культури та туризму

Читать на русском
Зеленський доручив розробити заходи з підтримки культури та культурної спадщини, розвитку креативних індустрій і туризму в межах Великого будівництва.
Фото - ОПУ.

Президент України Володимир Зеленський доручив розробити заходи з підтримки культури та культурної спадщини, розвитку креативних індустрій і туризму в межах «Великого будівництва».

Про це йдеться в указі №329/2020 на сайті глави держави.

Внутрішній туризм: чи виграє від цього українська економікаВнутрішній туризм буде стимулювати деякі галузі економіки, хоча це не перекриє всіх збитків та негативних наслідків, вважає експерт.

Кабінет Міністрів має забезпечити розробку та реалізацію відповідних кроків у межах Національної програми «Велике будівництво».

Крім «охорони, відродження та ефективного використання об’єктів культурної спадщини», мова йде про повернення культурних цінностей, незаконно вивезених, евакуйованих з території України під час воєн і збройних конфліктів, а також тимчасово вивезених і неповернутих.

Також для розбудови сучасної туристичної інфраструктури України має бути розроблено та затверджено державну цільову програму й забезпечено сприяння залученню інвестицій та реалізації інвестиційних проектів у сфері туризму. В межах розвитку туризму звертається увага на запровадження програм з мобільності молоді та підтримки подорожей літніх людей.

Крім того, Кабмін має провести маркетингові дослідження щодо сучасних тенденцій розвитку ринку туристичних послуг, моніторинг та аналіз показників надходжень бюджету від туризму в Україні для визначення перспективних шляхів розвитку цієї галузі тощо.

Нагадаємо, світовий туризм втратив 320 млрд дол. через пандемію.

Також підрахували, що в Україні з початку пандемії COVID-19 туристичний бізнес втратив мінімум 1,5 мільярди доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: