ЦВК просить надати інформацію щодо можливих загроз для виборів в ОРДЛО

Читать на русском
ЦВК звернулася до РНБО та силових відомств з проханням надати інформацію про можливі загрози під час місцевих виборів в ОРДЛО.

ЦВК звернулася до РНБО та силових відомств з проханням надати інформацію про можливі загрози під час місцевих виборів в ОРДЛО.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Одночасно ЦВК звернулася до Донецької та Луганської ОДА з надання актуальних висновків про можливості організації підготовки та проведення місцевих виборів на виборчих дільницях, а також про можливості організації підготовки та проведення виборів депутатів райрад.

У ЦВК зазначають, що комісія не наділена повноваженнями самостійно визначати можливість забезпечення безпеки та уникнення терористичної загрози під час організації та проведення місцевих виборів на Донбасі.

Місцеві вибори: які «брудні» технології використовуватимуть кандидатиПід час виборів будуть використовуватися брудні технології, але кандидати від партії влади на місцевих виборах, ймовірно, програють чинним мерам через падіння рейтингу впродовж року, вважає експерт.

Водночас з огляду на необхідність забезпечення можливості громадянам реалізувати їхнє право на формування органів місцевого самоврядування шляхом участі у виборах, в ЦВК бачать потребу в уточненні у компетентних органів інформації про ситуацію безпеки на окремих територіях цих областей, розташованих поблизу лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями.

Нагадаємо, місцеві вибори 25 жовтня на підконтрольних Києву територіях Донбасу проводити не будуть.

Раніше експерт «Слово і діло» писав, які шанси є у кандидатів від партії влади здобути перемогу на місцевих виборах.

Нагадаємо, «Слово і діло» розбиралася, кого і до яких органів влади українці обиратимуть на місцевих виборах-2020.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: