Навчальний рік під час епідемії: чи опиняться вчителі в зоні ризику

Читать на русском
Дмитро Шерембейголова правління БФ "Пацієнти України"

Українські школи з початком нового навчального року повинні забезпечити дотримання соціальної дистанції між учнями і правил гігієни. При цьому кількість випадків захворювання коронавірусом в Україні продовжує зростати. У коментарі «Слово і діло» глава БО «100% життя» Дмитро Шерембей наголосив, що ризик появи спалаху захворювання в навчальних закладах зростає через те, що діти є найчастіше безсимптомними носіями коронавірусу.

«Вчителі опиняться на вістрі інфікування. У будь-якому разі велике скупчення людей – це завжди коефіцієнт можливості передачі вірусу, а діти - це та категорія людей, які можуть безсимптомно переносити коронавірус, і не існує ніяких очевидних ознак, що в них є це захворювання. Це знижує поріг пильності. Зрештою, якщо подивитися на вікові групи в усій Україні, то вчителі найбільш схильні до ризику», – зауважив Шерембей.

«Жовтий» рівень небезпеки в Києві: чи розпочнеться навчальний рікСкасування навчального року у звичному режиму може бути, якщо Київ опиниться в червоній зоні, вважає експерт.

Він пояснив, що небезпека зростає у зв'язку з тим, що діти є безсимптомними носіями коронавірусу й контактують як з учителями, так і з дорослими вдома.

Експерт додав, що санітарні правила, спрямовані на зниження контактів, можуть зменшити рівень заражень.

«Але я й гадки не маю, як у школі це можна організувати», – уточнив Дмитро Шерембей.

На його думку, в школах повинні прорахувати алгоритм дій у разі, якщо носієм вірусу будуть діти, в яких немає симптомів.

Нагадаємо, МОЗ оприлюднило докладні правила роботи дитячих таборів в умовах карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: