«Жовтий» рівень небезпеки в Києві: чи розпочнеться навчальний рік

Читать на русском
Дмитро Васильєвполітичний експерт

З понеділка, 17 серпня, карантин у Києві посилено. Як раніше повідомив мер столиці Віталій Кличко, починають діяти обмеження «жовтої» зони за рівнем небезпеки поширення коронавірусу. У коментарі «Слово і діло» політолог Дмитро Васильєв зазначив, що скасування навчального року у звичному режиму може бути, якщо Київ опиниться в «червоній» зоні.

«Ризики, що новий навчальний рік не розпочнеться, можуть виникнути тільки тоді, коли місто опиниться в «червоній» зоні. Наразі таких підстав немає», – сказав Васильєв.

При цьому він додав, що за нинішнім рівнем епідеміологічної небезпеки немає необхідності закривати школи.

Навчальний рік: чи стануть школи місцем спалаху COVID-19Навчальний рік у звичному режиму пришвидшить динаміку епідемію, однак влада повинна погоджувати зважені рішення, щоб уникнути політизації ситуації напередодні виборів, вважає експерт.

«Дійсно, варто відкривати школи у звичному режимі. Єдине – потрібно дотримуватися всіх правил карантину: треба, щоб діти були в масках, треба, щоб були дезинфікатори для рук, провітрювалося приміщення та щоб дорослі не заходили до школи. Ми мало знаємо, як розвивається вірус, і тут багато запитань. Зокрема, немає обов’язкового зараження при контакті людей. Це те, що ми точно знаємо на сьогодні», – прокоментув фахівець.

Зокрема, він наголосив, що в зоні ризику зараження опиняться вчителі, але вони мають самі для себе визначитися з рішенням.

«Вчителі мають для себе вирішити, чи це для них просто професія, чи покликання», – зауважив Дмитро Васильєв.

Нагадаємо, 12 серпня Кабінет міністрів поновив правила адаптивного карантину в Україні, а 13 серпня було уточнений список колірних зон, де діють різні обмеження — вже за новими вимогами.

Київ, який раніше перебував у «зеленій» зоні, тепер опинився в «жовтій». У столиці перевищено два показники: заповненість ліжок у медустановах (52,2%) та базовий показник захворюваності на COVID-19.

Карантин у столиці можуть знову пом’якшити щонайменше за два тижні й лише за умови, що показники захворюваності на COVID-19 відповідатимуть нормі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: