В ООН закликали Білорусь вирішувати конфлікт шляхом діалогу

Читать на русском
Конфлікт між жителями Білорусі і владою, який виник після виборів президента, необхідно вирішувати за допомогою діалогу.
Скриншот: youtube.com / Служба новостей ООН

Конфлікт між жителями Білорусі і владою, який виник після виборів президента, необхідно вирішувати за допомогою діалогу.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, передає пресслужба організації.

Протести в Білорусі: як повинна реагувати УкраїнаБілорусь можуть чекати санкції, але Україна повинна самостійно засудити насильницькі дії влади щодо протестувальників у Білорусі після виборів, вважає експерт.

«Генеральний секретар закликає білорусів вирішувати проблеми, що виникли після виборів, шляхом діалогу, щоб зберегти мир в країні», - сказано в повідомленні.

За словами Гутерріша, важливо, щоб в даній ситуації білоруси реалізували свої цивільні і політичні права, серед яких - і мирне законне вираження своїх поглядів.

«Влада повинна проявляти стриманість у відповідь на демонстрації», - заявив Гутерріш.

Він додав, що міжнародне співтовариство повинне ретельно розслідувати повідомлення про катування та жорстоке поводження з затриманими в ході демонстрацій.

Нагадаємо, як відомо, в Білорусі після виборів почалися масові протести. Результатами були незадоволені громадськість і опозиція чинного президента.

При цьому в ЦВК Білорусі виключили можливість перегляду результатів виборів в країні. Також ЦВК відхилила всі скарги опозиційних кандидатів на результати виборів.

В ЄС погодили запровадження санкцій по відношенню до Білорусі у зв'язку з силовими розгоном протестувальників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: