У штабі Тихановської прокоментували її відеозвернення

Читать на русском
Заява Світлани Тихановської, в якій вона закликає білорусів не виходити на вулиці і не брати участі в акціях протесту, могла бути записана в Мінську під тиском силовиків у будівлі ЦВК.
Світлана Тихановська

Відеозвернення кандидата в президенти Білорусі Світлани Тіхановскої могло бути записано під тиском силовиків ще в Мінську, перед її від'їздом до Литви.

Про це заявила представник виборчої кампанії Тихановської Марія Колеснікова, передає білоруська служба «Радіо Свобода» у вівторок, 11 серпня.

У штабі розповіли подробиці від'їзду Тихановської з БілорусіОпозиційна кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська виїхала з країни для звільнення керівника свого штабу.

За словами Колеснікової, 10 серпня Тихановська провела три години за закритими дверима із силовиками в приміщенні ЦВК Білорусі.

Як відомо, вона прийшла туди з кількома колегами, у тому числі з Колесніковою, щоб подати скаргу з приводу результатів виборів.

Потім Колеснікову не пропустили, всередину увійшли тільки Тихановська й адвокат Максим Знак.

«Там Світлану запросили до кабінету Лідії Ермошиної (голови ЦВК - ред.). Вона пішла туди, адвокат залишився чекати в приймальні. Єрмошина дуже швидко покинула кабінет, Світлана залишилася там один на один з двома високопоставленими представниками правоохоронних органів. Це тривало три години. О цій порі до кабінету заходили люди з відеоапаратурою. Світлана була без зв'язку з нами. Недавнє відео – результат цих трьох годин», - розповіла Колеснікова.

Видання уточнює, що йдеться про друге з оприлюднених відеозвернень Тихановської, де вона читає текст і закликає людей не виходити на протести.

Колеснікова додала, що штаб продовжує роботу, незважаючи на виїзд кандидата до Литви.

Светлана Тихановская записала видеообращение, где призвала людей разойтись по домам и не противостояОбо всем

Нагадаємо, головний опонент чинного президента Білорусі Олександра Лукашенко Світлана Тихановська зникла відразу після подачі скарги до ЦВК.

Пізніше з'ясувалося, що Тихановська виїхала до Литви. Також повідомлялося, що Литва видала їй візу на один рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: