Посли ЄС поклали квіти на місці загибелі активіста в Мінську

Читать на русском
Посли країн ЄС та представники посольства США поклали квіти до стихійного меморіалу біля станції метро Пушкінська, де загинув учасник протестів.
Фото: tut.by/Ксенія Єльяшевич

Посли країн ЄС та представники посольства США поклали квіти до стихійного меморіалу біля станції метро Пушкінська, де загинув учасник протестів.

Про це повідомляє білоруське видання «Тут» у четвер, 13 серпня.

Вони закликали білоруську владу дозволити людям реалізувати своє право на мирний протест і звільнити всіх затриманих активістів.

«Завтра відбудеться засідання Ради ЄС. Міністрами закордонних справ ЄС будуть ухвалені рішення щодо Білорусі», - повідомив голоа представництва Євросоюзу в Білорусі Дірк Шубель.

Посли країн ЄС також відзначили, що були офіційно акредитовані Центральною виборчою комісією Білорусі в якості міжнародних спостерігачів.

Вони констатували відсутність прозорості виборчого процесу, обмежений доступ для спостерігачів, численні порушення, які викликали підозри в серйозній фальсифікації результатів виборів.

При цьому євродипломати відзначили, що їхні висновки та спостереження були вкрай обмеженими та лише частковими, тому їх недостатньо для загальної оцінки якості виборчого процесу на минулих президентських виборах в Білорусі.

Нагадаємо, Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель вважає, що влада Білорусі має розпочати переговори з суспільством.

Відзначимо, в Білорусі з 9 серпня не вщухають протести. За весь час силовики затримали понад 6,7 тисячі осіб. Також повідомлялося про понад 60 затриманих журналістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: