МЗС Чехії викликало посла Білорусі після звинувачень Лукашенка

Читать на русском
До Міністерства закордонних справ Чехії викликали білоруського посла для роз'яснення  заяви президента республіки Олександра Лукашенка про причетність Чехії до масових акцій протесту.
РБК-Україна

До Міністерства закордонних справ Чехії викликали білоруського посла для роз'яснення заяви президента республіки Олександра Лукашенка про причетність Чехії до масових акцій протесту.

Про це повідомляє Наша Ніва у Telegram.

«Ми в жодному разі не можемо з цим погодитися. Ми хочемо з’ясувати, чому він сказав такі слова. Чекаємо доказів. Ми висловили рішучий протест у зв’язку з цією заявою, спрямованою проти Чеської Республіки», - сказав міністр Томаш Петржічек.

Голова МЗС Чехії також повідомив, що білоруському послу висловили «рішучу незгоду з тим, що відбувається в Білорусі», де, за його словами, має місце «придушення мітингів, жорстоке поводження з демонстрантами».

«Ми також висловили незгоду з тим, як проходила вся передвиборча кампанія, під час якої були арештовані представники опозиції. Той факт, що для контролю за голосуванням не була допущена місія міжнародних спостерігачів, ясно доводить, що вибори не були вільними», — заявив Петржічек.

Очільник чеської дипломатії не виключив можливість запровадження Євросоюзом санкцій проти керівництва Білорусі.

Раніше Лукашенко заявляв про спроби вплинути на ситуацію в Білорусі з Чехії, Польщі, України та Росії.

Нагадаємо, ОПУ і МЗС закликали Білорусь звільнити затриманих українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: