У Білорусі повідомили число затриманих журналістів за час протестів

Читать на русском
У Білорусі за чотири дні протестів (з 9 по 12 серпня) були затримані силовиками 64 журналіста.

У Білорусі за чотири дні протестів було затримано більше 60 журналістів. Найбільше працівників ЗМІ силовики затримали в день виборів 9 серпня.

Про це повідомила Білоруська асоціація журналістів (БАЖ) в своєму Telegram-каналі в четвер, 13 серпня.

ОПУ і МЗС закликали Білорусь звільнити затриманих українцівОфіс президента України, а також МЗС закликали Білорусь звільнити трьох незаконно затриманих під час протестів українців - Костянтина Рєуцького, Євгенія Васильєва та Оксану Альошину.

Зокрема, асоціація журналістів оприлюднила статистику щодо затримань представників ЗМІ з 9 по 12 серпень (всього 64 особи).

Так, 9 серпня було затримано 24 журналісти, 10 серпня - 20 затримань, 11 серпня - 12 затримань, 12 серпня - вісім затримань.

Крім того, в БАЖ поінформували, що в четвер, 13 серпня, звільнили журналістів телеканалу «Белсат» Івана Муравйова та Сергія Герасимовича, які були затримані в понеділок.

В асоціації констатували, що зараз в Білорусі силовики затримують як представників місцевих ЗМІ, так і журналістів іноземних держав, серед яких Україна і Росія.

Нагадаємо, за даними МВС Білорусі, за минулу добу було затримано близько 700 учасників протестів.

При цьому в ОПУ повідомили, що в Білорусі затримані українські правозахисники і журналісти Костянтин Реуцький і Євген Васильєв. У МЗС додали, що також є інформація про затриманої українці Оксані Алешиной.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: