У Польщі та Литві узгодили спільний план щодо Білорусі

Читать на русском
Ґітанас Науседа і Анджей Дуда висловили готовність допомоги у реалізації плану з припинення насильства, звільнення затриманих та початку перемовин між владою та громадянами.
Sputnik Литва

Президенти Польщі та Литви узгодили спільний план щодо Білорусі, який містить три пункти.

Про це у середу повідомив очільник Кабінету президента Республіки Польща Кшиштоф Щерський, повідомляє «Польське радіо».

Зазначається, що Ґітанас Науседа і Анджей Дуда висловили готовність допомоги у реалізації плану з припинення насильства, звільнення затриманих та початку перемовин між владою та громадянами.

«Сьогодні відбулася чергова розмова між президентами Польщі та Литви. Анджей Дуда і Ґітанас Науседа обмінялися ідеями на тему розвитку подій у цій країні, а також погодилися здійснювати наступні, спільні кроки для розв’язання цієї важкої ситуації», - заявив Щерський.

Він зазначив, що йдеться «про регіональний план для Білорусі, що включатиме припинення насильства, звільнення затриманих осіб та початок переговорів „круглого столу” між представниками влади та громадянами». Щерський зазначив, що пропозиція участі у цьому посередництві адресована також іншим партнерам.

«Ми готові підтримати реалізацію такого трипунктного плану», - заявив голова кабінету президента Польщі. Він зазначив, що використання цієї ініціативи – це внутрішнє рішення Білорусі.

Президент Литви Ґітанас Науседа повідомив у середу, що президенти Литви та Польщі, а також Латвії, висловили готовність до посередництва у справі кризи в Білорусі.

«Я хочу представити план з трьох пунктів, який може стати вступом до посередництва президентів регіону у розв’язанні політичної кризи в Білорусі», - сказав журналістам Науседа та поінформував, що його підтримують президенти Польщі та Латвії, з якими він розмовляв телефоном.

План з трьох пунктів це: припинення у Білорусі насильства щодо громадян, звільнення затриманих та відновлення діалогу з суспільством.

Раніше повідомлялося, що Польща готова виступити посередником між владою і опозицією.

Також президент Литви закликав запровадити санкції проти Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: