Протести в Білорусі: у МВС уточнили число затриманих

Читать на русском
Під час акцій протестів, які спалахнули в Білорусі після виборів, силовики затримали близько 3 тисяч осіб. Постраждали понад 50 громадян.

Під час акцій протестів, які спалахнули в Білорусі в день виборів відразу після закриття виборчих дільниць, силовики затримали близько 3 тисяч осіб.

Про це в понеділок, 10 серпня, повідомляє білоруське видання Tut by, посилаючись на дані МВС.

Протести в Білорусі: що пишуть у соцмережахПротести в Білорусі спалахнули 9 серпня після президентських виборів. У добірці – реакція соцмереж.

Згідно з повідомленням, МВС Білорусі повідомило, що всього під час мітингів і зіткнень було затримано близько 3000 осіб.

«З них близько тисячі в Мінську і більше двох - в інших регіонах республіки. В результаті зіткнень постраждали понад 50 громадян, а також 39 співробітників міліції, деякі з них в даний час госпіталізовані», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше правозахисники білоруського центру «Вясна» повідомили, що затриманих - більше двох сотень, а постраждалих під час акцій протесту - десятки. Значна частина з них зараз в лікарнях.

Також білоруські ЗМІ повідомляли про загиблого в результаті масових протестів. Згідно з повідомленням, чоловіка на ім'я Євген Заічкін збив автозак.

При цьому в МВС Білорусі заявили, що жертв в ході протестів не було.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: