Економіка відновлюється після коронакризи – НБУ

Читать на русском
Економіка в Україні почала поступово відновлюватися після коронакризи, а разом з цим прискориться і зростання цін. У наступні роки економічне зростання передбачається на рівні 4%.

Економіка в Україні почала поступово відновлюватися після коронакризи, а разом з цим прискориться і зростання цін. У наступні роки економічне зростання передбачається на рівні 4%.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Криза COVID-19: за яких умов відновиться зростання економікиДля відновлення та зростання української економіки після кризи повинні бути створенні умови дешевого кредитування бізнесу, вважає експерт.

«Українська економіка поступово відновлюється від коронакризи, а разом з цим прискориться і зростання цін. Економіка скоротиться на 6% за підсумками 2020 року, але у наступні роки її зростання становитиме близько 4%. В свою чергу, інфляція прискориться до 4,7% на кінець цього року і також буде близькою до середньострокової цілі Національного банку 5% у наступні роки. Про це йдеться у щоквартальному Інфляційному звіті за липень 2020 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найгірший період для економіки вже позаду, адже пом’якшення карантинних обмежень сприяє пожвавленню ділової активності.

Нагадаємо, ми писали про п'ять головних економічних загроз для України.

Як відомо, уряд продовжив карантин до 31 серпня.

Країну поділили на чотири зони за рівнем небезпеки поширення коронавірусу. У кожній з них діє певна низка обмежень.

Нові правила карантину почнуть діяти з 1 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: