У МОЗ розповіли, як буде працювати карантин з 1 серпня

Читать на русском
Степанов розповів, як працюватиме карантин з 1 серпня. Він нагадав про розподіл країни на чотири епідеміологічні зони – зелену, жовту, помаранчеву і червону.
Фото з відкритих джерел.

Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов розповів, як працюватиме карантин з 1 серпня. Він нагадав про розподіл країни на чотири епідеміологічні зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону.

Про це він сказав під час брифінгу.

«Ми змінили правила щодо карантину, починаючи з 1 серпня. Ми зробили розподіл на чотири зони... У кожній із цих зон будуть різні обмеження. Найбільш м'які обмеження будуть стосуватися зеленої зони», - сказав міністр.

Він зазначив, що в зеленій зоні обов'язкове виконання усіх правил карантину, які встановлені в країні: масковий режим, соціальна дистанція, використання антисептика.

«Щодо масових заходів - не більше однієї людини на 5 квадратних метрів. Також обмеження щодо відвідування кінотеатрів або театрів, тобто зали повинні заповнитися щонайбільше на 50%. Що стосується пересування громадським транспортом, воно може відбуватися в кількості місць, які визначені в технічних характеристиках того чи іншого транспортного засобу», - сказав Степанов.

Як відомо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили в 1022 осіб, зафіксовано 21 летальний випадок, 650 пацієнтів одужали. Такий добовий показник захворюваності один з найвищих за весь час пандемії і посідає третє місце.

Антирекорд за кількістю нових випадків зараження був зафіксований 26 червня, захворіло 1109 осіб. Майже такий же показник був 25 липня, тоді за добу коронавірус виявили у 1106 осіб.

Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 67 597 осіб, з них 37 394 одужали, летальних випадків — 1650.

Нагадаємо, уряд продовжив карантин до 31 серпня. Країну поділили на чотири зони за рівнем небезпеки поширення коронавірусу. У кожній з них діє певна низка обмежень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: