Карантин в Україні продовжили до кінця літа

Читать на русском
Адаптивний карантин в Україні продовжили ще на один місяць. Він буде діяти до 31 серпня 2020 року. Рішення ухвалив Кабмін.

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 22 липня, ухвалив рішення про продовження адаптивного карантину в Україні ще на один місяць – до 31 серпня 2020 року.

Трансляцію засідання веде «Слово і діло».

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, рішення про продовження карантинних обмежень прийнято з урахуванням епідситуації з захворюваністю коронавірусом в Україні.

У той же час прем'єр додав, що принципи карантину будуть удосконалені. Відповідні рекомендації розробило МОЗ.

Як пояснив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, основна зміна полягатиме в розподілі регіонів України на зони - зелену, жовту, помаранчеву та червону (з урахуванням епідситуації). Відповідно, карантинний режим також будуть посилювати чи послаблювати з урахуванням того, в якій зоні знаходиться та чи інша область.

100 днів коронавірусу в Україні: динаміка захворюваності та етапи запровадження карантинуРівно сто днів тому в Україні був зареєстрований перший випадок інфікування коронавірусом.

При цьому Степанов додав, що зелена зона - не означає повне скасування карантинних обмежень. Йдеться про суворе дотримання всіх рекомендацій МОЗ навіть в умовах низьких показників захворюваності.

Постанова була прийнята Кабміном з одноденним доопрацюванням.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив проти тривалого карантину. Крім того, в ОПУ заявляли, що Україна готова до другої хвилі пандемії.

Як відомо, карантин через коронавірус триває в Україні з березня. На сьогодні ряду областей все ще не рекомендується послаблювати обмеження через високий рівень захворюваності на COVID-19.

Також «Слово і діло» пропонує згадати, на яку кількість заражених припадали основні етапи впровадження заходів безпеки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: