Кравчук погодився очолити українську делегацію в ТКГ

Читать на русском

Перший президент України Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію в Тристоронній контактній групі по Донбасу.

Перший президент України Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію в Тристоронній контактній групі по Донбасу.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Я, звісно, думав над цим. Але коли я зрозумів вже так безпосередньо, що відбувається там, на Донбасі, коли там наші молоді хлопці та дівчата вмирають, захищаючи землю, проливають кров, вдень і вночі захищають незалежність і суверенітет України, я при всьому тому, що вже у своєму житті-то бачив, щось пройшов, можна було б і відпочивати - але час для відпочинку не настав. Я прийняв рішення. Якщо я зможу - а я хочу цього - щось зробити, щоб прискорити мир на Донбасі, я це буду робити до останнього подиху», - сказав Кравчук.

Кучма припиняє участь у роботі ТКГ: чи зміниться позиція України в МінськуЗміна учасників ТКГ не вплине на роботу групи, навіть якщо за рішенням Кучми стоять розбіжності з іншими учасниками, вважає експерт.

За його словами, нормандська зустріч відбулася саме через наполегливість, системи і політичної волі скликати «четвірку».

«Нам треба згуртуватися всім. Україна, ті країни Європи, які дійсно сповідують принцип міжнародного права, принцип суверенітету, незалежності, які бачать, як Україна б'ється, страждає за те, аби відстояти свою землю. Об'єднатися і всередині країни, тим, хто бачить у всьому тільки якісь негативи», - додав перший президент.

Я согласился! Кравчук будет представлять Украину в ТКГ в Минске112 Украина

Як відомо, представник України на переговорах у Мінську Леонід Кучма не братиме участі в діяльності Тристоронньої контактної групи.

Нагадаємо, президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма вдруге очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі третього червня 2019 року.

Раніше в травні Володимир Зеленський на пресконференції в Маріїнському палаці розповів, що голова української делегації в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма просив зняти його з цієї посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: