Зеленський назвав претендентів на голову української делегації в ТКГ

Читать на русском
Серед претендентів на посаду голови ТКГ є Леонід Кравчук та Олексій Резніков. Про це заявив на брифінгу президент Володимир Зеленський.
Фото - ОПУ (архів).

Серед претендентів на посаду голови української делегації в ТКГ є перший президент України Леонід Кравчук та віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Про це заявив на брифінгу президент Володимир Зеленський.

Кучма припиняє участь у роботі ТКГ: чи зміниться позиція України в МінськуЗміна учасників ТКГ не вплине на роботу групи, навіть якщо за рішенням Кучми стоять розбіжності з іншими учасниками, вважає експерт.

«Треба знайти баланс. Людина, з якою розмовляє РФ, яку поважають в Україні, яка не зрадить Україну в складні моменти, людина з досвідом. Цей вибір - це не просто чергова посада, це один з найскладніших кадрових виборів», - заявив президент.

Глава держави додав, що рішення буде ухвалено найближчими днями.

Поки тимчасово виконувати обов'язки глави української делегації в переговорах у Мінську буде Олексій Резніков, тому що він є першим заступником.

Нагадаємо, представник України на переговорах у Мінську Леонід Кучма не братиме участі в діяльності Тристоронньої контактної групи.

Президент України 1994-2005 рр. Леонід Кучма вдруге очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3 червня 2019 року.

Раніше в травні Володимир Зеленський на пресконференції в Маріїнському палаці, відповідаючи на питання ЗМІ, розповів, що голова української делегації в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма просив зняти його з цієї посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: