Кучма просив виключити його з ТКГ – президент

Читать на русском
Зеленський на пресконференції в Маріїнському палаці розповів, що голова української делегації в Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма просив зняти його з цієї посади.
Фото - ОПУ.

У середу, 20 травня, президент України Володимир Зеленський на пресконференції в Маріїнському палаці, відповідаючи на питання ЗМІ, розповів, що голова української делегації в Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма просив зняти його з цієї посади.

Текстову трансляцію прес-конференції веде «Слово і діло».

«Зараз у нас є Резніков (Олексій Резніков, віце-прем'єр і заступник голови делегації в Мінську, - ред.), він уже на всіх засіданнях. І дійсно, Леонід Данилович говорив: «Давайте передамо всі мої повноваження пану Рєзнікову, - зазначив Зеленський.

Кучма звертався з таким проханням після того, як було підвищено статус української делегації в Контактній групі.

Президент попросив Кучму залишитися в Контактній групі, поки Російська Федерація оновить склад своєї делегації, після чого він зможе прийняти рішення.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков став заступником голови української делегації на переговорах у Мінську.

Також повідомлялося, що у рамках контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі буде створено консультативну раду з політичних питань.

Як відомо, Зеленський на пресконференції в Маріїнському палаці розповів, що у нього не було зустрічей і дзвінків з президентом РФ Володимиром Путіним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: