Кучма припиняє участь у роботі ТКГ: чи зміниться позиція України в Мінську

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

Представник України на переговорах у Мінську Леонід Кучма більше не братиме участі в діяльності Тристоронньої контактної групи, поінформував Офіс президента України. У коментарі «Слово і діло» політолог Валентин Гладких пояснив, що зміна учасників ТКГ не вплине на роботу групи, навіть якщо за рішенням Кучми стоять розбіжності з іншими учасниками.

«Не думаю, що зміниться робота ТКГ, хто би в ній не брав участь з української сторони. Якщо є розбіжності серед представників України в ТКГ, то це, у принципі, нормально і нічого критичного в цьому немає, бо якщо люди мають однакову думку, то одна з них зайва. Якщо серед учасників і є дискусії, то це означає, що рішення будуть відшліфовуватись і від цього тільки краще. А розбіжності між учасниками ТКГ – це взагалі закономірно. Питання полягає в тому, чи є механізм роботи з цими розбіжностями і формування якоїсь єдиної позиції. Проблеми починаються не тоді, коли виникають розбіжності, а тоді, коли зникає механізм їх усунення. Але я не бачу жодних проблем через те, що пішов Кучма», – сказав Гладких.

Кучма більше не братиме участі в діяльності ТКГ (доповнено)Представник України на переговорах у Мінську Леонід Кучма більше не братиме участі в діяльності Тристоронньої контактної групи.

На думку фахівця, можуть бути й політичні причини, однак у такій версії надто багато припущень.

Гладких додав, що в будь-якому разі робота ТКГ кардинально не зміниться.

«Припинення повоноважень Кучми не пов’язано із конспірологією, напевно, це пов’язано із його поважним віком, фізичним та емоційним навантаженням, з яким доводиться стикатися в цій роботі. До того ж вплинула відсутність реальних та осяжних результатів, що демотивує», – підсумував Валентин Гладких.

Нагадаємо, президент України 1994-2005 рр. Леонід Кучма вдруге очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3 червня 2019 року.

Раніше в травні Володимир Зеленський на пресконференції в Маріїнському палаці, відповідаючи на питання ЗМІ, розповів, що голова української делегації в Тристоронній контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма просив зняти його з цієї посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: