Зеленський прокоментував обстріли на Донбасі під час перемир'я

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський, коментуючи обстріли з боку бойовиків після запровадження режиму припинення вогню на Донбасі, заявив, що українська сторона зробить усе можливе для збереження перемир'я.
epa european pressphoto agency

Президент Володимир Зеленський, коментуючи обстріли з боку бойовиків після запровадження режиму припинення вогню на Донбасі, заявив, що українська сторона зробить усе можливе для збереження перемир'я.

Про це він сказав під час відвідування «Охматдиту» з нагоди відкриття другої черги нового корпусу.

«Що стосується сталого припинення вогню, це головний пункт у Мінському процесі, не тільки на наших засіданнях у Нормандському процесі... Це просто головний пункт, якщо ми хочемо припинити війну, повернути наші території і людей. Бо без припинення вогню нічого не буде. Чи можемо ми сказати, що ми домовились про припинення вогню — так. Чи можемо сказати, що немає жодних поодиноких пострілів — ні. Вони є, вони існують, тому що це близько 420 км контактної лінії, і проконтролювати все дуже складно», — сказав Зеленський.

Говорячи про українських військових, він зазначив, що «вони в нас дуже потужні, вони герої, і якщо буде здійснюватись якась річ, серйозна атака, серйозні постріли, які виходять з рамок, про що ми домовились, вони (українські військовослужбовці – ред.) будуть дуже потужно відповідати».

«Ми будемо робити все, щоб зберегти перемир’я. Ми бачимо, що сьогодні ми це виконуємо на 100%. Що стосується тієї сторони, все буде залежити, я впевнений, від Російської Федерації, чи вона зможе так само все контролювати і чи вони зможуть дотримуватись тих домовленостей, які у нас були. Ми побачимо», — додав глава держави.

Раніше Зеленський назвав претендентів на посаду голови української делегації в ТКГ.

Нагадаємо також, ОБСЄ зафіксувала понад сто обстрілів на Донбасі з дня угоди про перемир'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: