Україна буде інформувати ОБСЄ про всі випадки порушення перемир'я

Читать на русском
Україна буде інформувати СММ ОБСЄ, а також інших міжнародних партнерів про всі випадки порушення режиму тиші на Донбасі з боку бойовиків.
РБК-Україна

Україна буде інформувати СММ ОБСЄ, а також інших міжнародних партнерів про всі випадки порушення режиму тиші на Донбасі з боку бойовиків.

Про це заявив Андрій Костін, представник України в ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі, в ефірі «Громадського радіо».

Він заявив, що чергове перемир’я на Донбасі повинне буде інакшим, аніж попередні, адже для цих домовленостей були докладені «неабиякі зусилля» із боку української делегації та політичних консультантів нормандської четвірки.

«Те, що відбуваються такі поодинокі провокації, це відбувалося і раніше. Завдання наше полягає в тому, щоб, як правильно зазначив керівник Операції Об’єднаних Сил, верифікувати, чи це просто провокація, мета якої почути вогонь у відповідь і після цього почати розбиратися, хто першим відкрив вогонь, або все ж таки перевірити, що це є принципове рішення збройних сил нашого противника, тому, я думаю, що ми можемо довіряти нашим військовим і бути стриманими», - сказав Костін.

Він додав, що про всі випадки порушення вогню будуть інформувати ОБСЄ та міжнародних партнерів, щоб шляхом переговорів тримати ситуацію під контролем.

Нагадаємо, перемир'я на Донбасі було погоджено ТКГ і почало діяти з півночі 27 липня.

При цьому прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія не може виступати гарантом припинення вогню на Донбасі.

Його заяву прокоментував віцепрем'єр-міністр України, перший заступник голови делегації України в ТКГ Олексій Резніков.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: