НАБУ закрило справу щодо кінокомпанії Зеленського

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро закрило кримінальну справу за фактом можливої ​​розтрати держкоштів компанією президента Володимира Зеленського Кіноквартал при знятті фільму.

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальну справу за фактом можливої ​​розтрати держкоштів компанією президента Володимира Зеленського «Кіноквартал» при зйомці фільму.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в НАБУ у відповідь на запит «Українських новин».

«Зазначене кримінальне провадження закрите 8 липня на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України, зважаючи на те, що під час провадження досудового розслідування за вказаним фактом не було виявлено жодних даних, які б вказували на наявність в діях службових осіб Держкіно та представників ТОВ Кіноквартал ознак складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата держкоштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу», – йдеться у відповіді.

Справа була відкрита в квітні за заявою організації «Союз добровольців».

Ідеться про те, що Держкіно фінансувало 49% бюджету фільму кінокомпанії Зеленського під назвою «Я, ти, він, вона». «Союз добровольців» заявляє, що умовою фінансування було створення фільму повністю українською мовою, але компанія Зеленського цю умову не виконала, а значить, допустила розтрату держкоштів.

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ відкрити справу стосовно Клімкіна та Порошенка.

Також НАБУ почало розслідувати недекларування мером Дніпра Філатовим майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: