НАБУ закрило справу стосовно голови правління ПриватБанку

Читать на русском
У Національному бюро вирішили ухвалити рішення про закриття кримінальної справи стосовно керівника націоналізованого банку.
Петер Крумханзл

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливого зловживання голови правління ПриватБанку Петера Крумханзла, який нібито незаконно відсторонив на п'ять місяців працівника банку.

Відповідну постанову 7 квітня ухвалив детектив НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

Згідно з даними заявника Крумханзл, можливо, вчинив зловживання своїм службовим становищем, що полягало в незаконному відстороненні від роботи посадовця строком на 5 місяців. Цим він нібито спричинив матеріальну шкоду державі у вигляді заробітної платні, отриманої цим посадовцем під час вимушеного прогулу, в сумі близько 850 000 грн. Ця особа нібито була керівником напрямку Credit Collection. Можливо йдеться про Максима Шевченка. Щодо нього було ініційоване службове розслідування.

Раніше у цій справі детектив стверджував, що з метою проведення розслідування виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні Приватбанку, а саме: документів, які підтверджують перебування Шевченка в трудових відносинах із банком, матеріали службової перевірки та відомості щодо нарахування йому зарплатні за період відсторонення від посади. Суд клопотання задовольнив.

Вже 7 квітня детектив закрив справу у зв'язку із встановленням відсутності в діянні складу кримінального правопорушення. Не погодившись з таким рішенням, представник первинної профспілкової організації співробітників ПриватБанку подав скаргу, проте ВАКС відмовив.

Раніше голова правління ПриватБанку Крумханзл заявив, що стосовно нього відкрили шість кримінальних проваджень. Він пов'язує це з «гібридною війною» колишніх власників проти банку та нового менеджменту.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливу незаконну передачу в оренду залізничних вагонів. Також детективи ведуть слідство за фактами продажу Нацагентством добрив ОПЗ за заниженими цінами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: