НАБУ закрило справу про підвищення тарифів на газ для населення

Читать на русском
Детектив намагався продовжити строк слідства у справі газових тарифів від Нацкомісії, проте суд відмовив.

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом підвищення тарифів на газ для населення у 2015 році відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 8 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи на підставі ухвали суду розпочали слідство за фактами того, що члени НКРЕКП, діючи за попередньою змовою, з метою затвердження економічно необґрунтованих тарифів, додали обсяги імпортного газу, що не існують, у формулу розрахунку вартості газу. Йдеться про постанову Нацкомісії від 3 березня 2015 року. Суд встановив, що за день до спливу строків досудового розслідування детектив НАБУ закрив справу на підставі відсутності в діянні складу кримінального правопорушення. Втім, цю постанову пізніше ВАКС скасував і тому детектив звернувся до суду з проханням продовжити слідство ще на пів року, але суд відмовив.

Нагадаємо, суд заочно заарештував ексглаву НКРЕКП Дмитра Вовка у справі формули «Роттердам плюс». Також суд заочно заарештував ексчиновника НКРЕКП в цьому ж провадженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: