Україна в ООН просить засудити проведення російського референдуму в Криму

Читать на русском
Україна в ООН закликала засудити проведення Росією на референдума в Криму, а також частинах Донецької̈ та Луганської областей.
Фото - radiosvoboda

Україна в ООН закликала засудити проведення Росією на референдума в тимчасово окупованих територіях в Криму, а також частинах Донецької̈ та Луганської областей. Референдум стосувався поправок до російської конституції.

Про це заявив в офіційному листі до генсека ООН Сергій Кислиця, постійний представник України при ООН, пише «Укрінформ».

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв працювати над поверненням Криму на дипломатичному рівніСказано 13 вересня 2019 р.Статус обіцянки: Виконано

Проведення голосування на окупованих територіях суперечить основним нормам та принципам міжнародного права, у тому числі, Статуту ООН та Резолюції ГА ООН 68/262 «Територіальна цілісність України», а також українському законодавству.

Кислиця закликав усі країни-члени ООН, а також органи та агенції ООН засудити проведення «голосування» на тимчасово окупованих територіях України.

Український дипломат наголосив, що участь громадян України в такому «референдумі» з використанням примусово виданих Росією паспортів на тимчасово окупованих українських територіях спотворює результати всеросійського голосування.

Нагадаємо, 25 червня в Росії та анексованому нею Криму почалося голосування щодо поправок до Конституції РФ. Одна з поправок стосується «обнулення» президентських термінів і дозволить російському президенту Володимиру Путіну брати участь у виборах ще два рази й залишатися при владі до 2036 року.

У відповідь МЗС України вимагає посилити санкції проти РФ.

Також генсек ООН оприлюднив доповідь про нові порушення прав людини в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: