Макрон і Путін на відеоконференції обговорять Україну

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон обговорить питання безпеки, включаючи Україну, Лівію та Іран, з президентом Росії Володимиром Путіним під час відеоконференції в п'ятницю.
Фото - 24tv.ua

Президент Франції Еммануель Макрон обговорить питання безпеки, включаючи Україну, Лівію та Іран, з президентом Росії Володимиром Путіним під час відеоконференції в п'ятницю, 26 червня.

«Існує необхідність у подальшому прогресі в порядку денному криз, особливо в Україні», – сказано в заяві Єлисейського палацу, пише Reuters.

«Просто перестати стріляти»: динаміка обстрілів на Донбасі за рік президентства ЗеленськогоВолодимир Зеленський говорив, що на Донбасі потрібно просто припинити стріляти. За майже рік його президентства було зафіксовано 4,6 тисячі обстрілів.

Макрон закликав Європу переглянути своє стратегічне партнерство з Росією, заявивши, що політика протистояння з Москвою в останні роки зазнала невдачі.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Владімір Путін 9 червня телефоном обговорили Донбас і переговорний процес у Нормандському форматі.

Також раніше ідею повернути Росію в G7 висунув президент США Дональд Трамп. Проведення саміту лідерів країн «Великої сімки» (G7) в США було заплановано на кінець червня.

Водночас МЗС висловило ноту протесту РФ через парадів в окупованому Криму і на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту продовжувати тиснути на Росію, аби вона повернула окуповані українські території та не повертати її до складу G7.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: