МЗС висловило протест через поїздку Путіна до окупованого Криму

Читать на русском
МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку з черговим візитом президента Росії Володимира Путіна в анексований Крим і Севастополь.
112 Україна

МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку з черговим візитом президента Росії Володимира Путіна в анексований Крим і Севастополь. У відомстві назвали візит російського глави в Крим грубим порушенням державного суверенітету України.

Про це йдеться в заяві МЗС.

При цьому у відомстві візит Путіна до Криму назвали цинічним і демонстративним ігноруванням загальновизнаних норм міжнародного права. Також візит є порушенням резолюцій ООН і Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Крім того, в МЗС підкреслили, що Україна в черговий раз засуджує заходи Росії щодо подальшої мілітаризації Криму і Севастополя, яка представляє реальну загрозу регіональній безпеці.

У зв'язку з цим відомство вимагає від російської сторони негайно припинити міжнародно-протиправні діяння і усунути всі наслідки, які вони викликали.

Також в МЗС нагадали, що вся відповідальність за негативні для всього регіону наслідки покладається відповідно до норм міжнародного права на Росію як державу-окупанта, її посадових осіб, незаконні «органи кримської влади» і їхнії представників, які ухвалюють незаконні рішення і чинять протиправні дії.

Раніше ВР затвердила заяву про нелегітимність голосування за поправки до конституції РФ в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: