У Сенаті США виступили за нові санкції стосовно Путіна

Читать на русском
Американський сенатор від демократів Боб Менендес запропонував притягнути до відповідальності президента РФ та інших високопоставлених російських чиновників, причетних, ймовірно, до виплат талібам за вбивство військових США в Афганістані.
pravda.com.ua

Американський сенатор від демократів Боб Менендес запропонував притягнути до відповідальності президента РФ та інших високопоставлених російських чиновників, причетних, ймовірно, до виплат талібам за вбивство військових США в Афганістані.

Про це пише Голос Америки.

Менендес зажадав, щоб адміністрація президента США Дональда Трампа запровадила фінансові санкції щодо Володимира Путіна, міністра оборони РФ Сергія Шойгу та інших посадових осіб, які, за словами сенатора, були залучені до цієї операції. Менендес хоче включити положення про нові санкції до щорічного законопроекту щодо обороних витрат (NDAA), обговорення якого ведеться у Сенаті.

Крім заморожування фінансових активів і заборони на видачу віз Володимиру Путіну, Сергію Шойгу та іншим високопоставленим російським чиновникам, сенатор також запропонував запровадити банківські обмеження для російських оборонних підприємства і розширити санкції проти олігархів, які входять в оточення Путіна.

«У міру того, як продовжують з’являтися подробиці цієї огидної російської кампанії, Дональд Трамп укотре довів, що він нездатний захистити наші війська і нашу країну. Конгрес повинен знову стати на захист нашого народу і наших інститутів від кремлівської агресії. Обговорення NDAA не може просуватися без розгляду цієї поправки», — заявив Менендес, який є одним із найпомітніших критиків адміністрації Трампа.

У середу держсекретар Майк Помпео, спілкуючись з журналістами, зазначив, що гроші на підтримку Талібану йдуть до Афганістану відтоді, як США два десятиліття тому направили до цієї країни війська.

За словами Помпео, керівництво Сполучених Штатів щодня отримує інформацію про погрози і небезпеки, яким піддаються американські військовослужбовці в різних точках земної кулі. Держсекретар також відзначив, що повідомлення про ймовірну винагороду талібам з боку Росії викликали обурення в російської сторони.

Нагадаємо, Україна в ООН закликала засудити проведення Росією на референдума в Криму, а також частинах Донецької̈та Луганської областей.

Як відомо, Європейський союз схвалив остаточне рішення про продовження санкцій проти Росії ще на пів року - до 31 січня 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: