Новостворене міністерство: які зміни відбудуться в галузі ОПК

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

Кабінет міністрів у середу, 22 липня, створив ще одне міністерство. Воно займатиметься питаннями стратегічних галузей промисловості. У коментарі «Слово і діло», політолог Олег Лісний відмітив, що створення нового міністерства з питань ОПК може стати початком реформи галузі, в результаті якої частина підприємств може бути приватизована.

«Пріоритети міністерства оборонної промисловості можуть бути пов’язані і з частковою приватизацією підприємств. Такі думки раніше звучали. Загалом, пріоритет оборонної промисловості на нинішньому етапі дуже важливий, оскільки в час, коли йде війна з Росією, оборонний комплекс повинен прозоро розвиватися, як і для потреб війни, так і для того, щоб пересічний українець розумів, як працює галузь», - сказав експерт.

Експерт додав, що створення нового міністерства може бути стартовою точкою для реформи галузі і у такому разі важливо забезпечити прозорий аудит, щоб уникнути скандалів, пов’язаних із оборонною сферою.

Віце-прем'єр з ОПК пообіцяв півмільйона робочих місць без уточнення галузейМіністр з питань ОПК Олег Уруський вказав, що створення нового міністерства дозволить працевлаштувати 500 тисяч осіб і забезпечити їх високою зарплатою. При цьому в яких саме галузях - не уточнюється.

«Я думаю, що треба буде провести прозорий аудит і створити умови, щоб ми розуміли: те, що можна приватизувати – давайте це зробимо, а де не можна – має бути нормальне прозоре державне адміністрування», - сказав він.

Лісний підкреслив, що про подальші прогнози можна говорити, коли відомство заявить про свої перші наміри та кроки.

«На теперішньому етапі дуже важливо визначати пріоритети. Ми повинні розуміти, що в цей непростий час деякі галузі ми повинні особливо розвивати. Ми воююча країна, тому оборонно-промисловий комплекс повинен бути в центрі уваги й створення окремого міністерства свідчить, що влада готова на цьому робити акцент», - додав Лісний.

Нагадаємо, раніше ВР призначила Олега Уруського віцепрем’єром — міністром з питань стратегічних галузей промисловості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: