Парламент призначив віцепрем'єра з ОПК

Читать на русском
Парламент призначив віцепрем'єр-міністра з питань оборонно-промислового комплексу. Ним став колишній глава Держкосмосу Олег Уруський.
Фото Апостроф

Парламент призначив віцепрем'єр-міністра з питань оборонно-промислового комплексу. Ним став колишній голова Держкосмосу Олег Уруський.

Нардепи підтримали відповідний проєкт постанови №3842 під час пленарного засідання у четвер, 16 липня. За проголосували 250 нардепів.

«Призначити Уруського Олега Семеновича на посаду віцепрем'єр-міністра України - міністра з питань стратегічних галузей промисловості України», - зазначено в документі.

Рада призначила Піщанську головою АМКУ: як голосували нардепиПризначення Ольги Піщанської головою АМКУ підтримали слуги народу, група Довіра і позафракційні нардепи.

Після призначення Уруський склав присягу члена Кабінету міністрів з трибуни Ради.

Відзначимо, в 1996-2000 роках Уруський керував управлінням в апараті Ради нацбезпеки і оборони. У 2000-2003 роки обіймав посаду першого заступника голови Державної комісії з питань оборонно-промислового комплексу України.

У 2003-2005 роках Уруський очолював департамент у секретаріаті Кабінету міністрів. А в 2005 році його призначили першим заступником міністра промислової політики. Цю посаду він обіймав до 2006 року.

Перед тим як зайняти пост голови Державного космічного агентства в січні 2015 року, був також заступником гендиректора «Укроборонпрому».

З квітня 2020 року Уруський був директором інжинірингової компанії «Прогресстех-Україна».

Раніше Рада призначила нового голову Нацбанку і очільницю АМКУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: