Віце-прем'єр з ОПК пообіцяв півмільйона робочих місць без уточнення галузей

Читать на русском
Міністр з питань ОПК Олег Уруський вказав, що створення нового міністерства дозволить працевлаштувати 500 тисяч осіб і забезпечити їх високою зарплатою. При цьому в яких саме галузях - не уточнюється.
Фото: Телеканал «Рада» / YouTube

У Кабміні заявили, що створення Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України дозволить забезпечити роботою півмільйона громадян.

Про це йдеться в проєкті постанови щодо створення міністерства, копію якого має в своєму розпорядженні організація StateWatch.

Міністерство з питань ОПК: навіщо в уряді нове відомствоСтворення нового органу центральної виконавчої влади свідчить про те, що уряд немає своєї стратегії щодо розвитку галузі ОПК.

Зокрема, в документі сказано, що міністр з питань ОПК Олег Уруський серед середньострокових показників вказав залучення «в стратегічних галузях промисловості 500 тисяч чоловік з високою зарплатою» до 2024 року.

При цьому в документі вказана лише одна галузь - це оборонно-промисловий комплекс, відзначають в організації. Інших уточнень щодо працевлаштування громадян немає.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні в середу, 22 липня, створив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, пріоритет відомства - оборонна високотехнологічна галузь.

Крім нових робочих місць, глава новоствореного відомства Олег Уруський називав збільшення надходжень до державного бюджету (приблизно до 3 млрд грн) з 2021 року, зростання ВВП до 5% щорічно і збільшення частини обробних галузей в загальній структурі економіки до 20% до 2024 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: