Швейцарія спростить для українців оформлення віз

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський і президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга підписали низку двосторонніх українсько-швейцарських документів.
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський і президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга підписали низку двосторонніх українсько-швейцарських документів, один із яких передбачає спрощення оформлення віз.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Зокрема, був підписаний Імплементаційний протокол до Угоди між Україною та Швейцарською Конфедерацією про реадмісію від 7 червня 2017 року. Реалізація цього міжнародного договору визначить на основі взаємності швидкі й ефективні процедури ідентифікації та безпечного й організованого повернення осіб, які не виконують правила в'їзду, виїзду і перебування на їхній території.

Також почнеться імплементація положень Угоди між Кабінетом Міністрів України та Швейцарською Федеральною Радою про спрощення оформлення віз від 7 червня 2017 року, яке регламентує умови та порядок спрощеного оформлення для громадян України віз, зокрема багаторазових, розширює категорії громадян України, які мають візовими спрощеннями, а також обумовлює скасування візових зборів за оформлення віз для певних категорій громадян України.

Лідери двох країн підписали Меморандум про партнерство між Україною та Швейцарською Конфедерацією щодо виконання Швейцарської програми співпраці на 2020-2023 роки в Україні. Йдеться про взаємодію з питань імплементації проєктів технічної та гуманітарної допомоги по лінії Швейцарської програми співпраці з Україною на три роки.

Також документ визначає основні напрямки подальшого розвитку відносин двох країн, взаємодії з широкого кола питань порядку денного міжнародних форумів.

Крім того, сторони підтвердили готовність проводити щорічні консультації з метою оцінки прогресу у виконанні досягнутих домовленостей і обміну думками з актуальних питань міжнародних відносин.

Президенти двох держав поставили підписи під Меморандумом про взаєморозуміння між Україною та Швейцарською Конфедерацією з підготовки та змісту Конференції по реформах в Україні 2022 року, який визначає основні напрямки і тимчасові рамки підготовки до проведення V Конференції з реформ в Україні в Швейцарській Конфедерації.

Крім того, був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Офісом Генерального прокурора і Національним антикорупційним бюро України - з одного боку і Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва - з іншого - про впровадження проєкту Повернення активів і добропорядність державного сектора в Україні (фаза 1).

Загальною метою проєкту є запобігання корупції та сприяння систематичному та ефективному поверненню викрадених активів, які можуть бути інвестовані з метою розвитку, шляхом підвищення якості та ефективності правоохоронної системи України.

Нагадаємо, 20 липня, розпочався офіційний візит президента Швейцарії в Україну. Раніше вище керівництво цієї країни не відвідувало Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: