Україна повинна побачити справжніх вбивць Шеремета – Зеленський

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський заявив, що вбивство журналіста Павла Шеремета - це ганьба для України.
фото 112.ua

У четверту річницю загибелі журналіста Павла Шеремета президент України Володимир Зеленський заявив, що обов'язок держави і правоохоронців знайти справжніх вбивць.

Про це він написав на своїй Telegram-каналі в понеділок, 20 липня.

Вбивство Шеремета: суд обмежив захисту термін ознайомлення зі справоюПечерський районний суд Києва обмежив термін ознайомлення з матеріалами справу про вбивство Павла Шеремета стороні захисту.

«Сьогодні четверта річниця з дня вбивства Павла Шеремета. У Білорусі, Росії та Україні він стояв за цінності демократії, права і свободи людини. Перш за все - за право громадянина на вільну думку і слово. І за зобов'язання влади бути чесною, прозорою і відповідальною перед громадянами», - написав Зеленський.

Президент зазначив, що у Шеремета «ніколи не змогли б відібрати свободу, тому замовники вирішили відібрати життя».

«Його зухвале вбивство - втрата для всіх незалежних ЗМІ і журналістів. А ще цей злочин - ганьба для України. Справа Павла Шеремета знаходиться під пильною увагою і контролем всього українського суспільства», - зазначив Зеленський.

Він заявив про необхідність неспростовних доказів вбивства.

«Обов'язок держави і правоохоронних органів - зробити все, щоб в суді українці і весь цивілізований світ побачили справжніх вбивць Павла Шеремета. А потім - справжніх організаторів і замовників цього злочину. Як би важко не було знайти правду», - додав президент.

Нагадаємо, журналіст «Української правди» Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва. Його машину підірвали, коли він їхав на роботу.

Слідство у справі Шеремета триває до сьогоднішнього дня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: