Стартував перший в історії візит президента Швейцарії в Україну

Читать на русском
Сьогодні, 20 липня, розпочався офіційний візит президента Швейцарії в Україну. Раніше вище керівництво цієї країни не відвідувало Україну.
twitter.com/SwissUA

Сьогодні, 20 липня, розпочався офіційний візит президента Швейцарії в Україну. Раніше вище керівництво цієї країни не відвідувало Україну.

Про це йдеться в повідомленні посольства Швейцарії в Україні в Facebook.

Літак з президентом Швейцарської Конфедерації Симонеттою Соммаругою щойно приземлився в Києві. Також у посольстві уточнили, що це перший в історії офіційний візит президента Швейцарії до України, а також перший закордонний візит Соммаруги після початку пандемії COVID-19.

Відзначимо, президент Швейцарії не є главою держави, оскільки ці функції виконують колективно всі члени Федеральної ради. Президент обирається на один рік з-поміж членів парламенту - вищого органу виконавчої влади. Фактично президент Швейцарії має в основному представницькими функціями.

Нагадаємо, в Києві в період з 20 по 23 липня можуть вводити обмеження дорожнього руху. У цей період в столиці буде з офіційним візитом перебуватиме президент Швейцарії Симонетта Соммаруга.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: