Рік і два місяці роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити, як президент Володимир Зеленський і його команда виконують обіцянки. За рік і два місяці роботи керівники Офісу президента виконали 39 обіцянок, провалили – 18, в процесі виконання залишається – 75.

У період з 20 червня по 20 липня керівники ОПУ дали 15 нових обіцянок, виконали – 6 і одну – провалили.

Які обіцянки виконали в ОПУ

Найбільше виконаних обіцянок у керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Він виконав обіцянку щодо праймеріз перед виборами мера Києва за участю кандидатів від «Слуги народу». У праймеріз взяли участь Ірина Верещук, Микола Тищенко, Олександр Дубінський, Олександр Качура і Дмитро Гурін. Перемогу здобула Верещук.

Також Єрмак виконав обіцянку про те, що до червня військове містечко в Мукачево буде повністю підготовлене до розміщення підрозділів 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади (хоча це і не відноситься до компетенції Єрмака).

Ще одна реалізована обіцянка – створити міжвідомчу групу для боротьби з корупційними схемами на митниці і в податковій. До групи увійшли представники Служби безпеки України, Офісу генпрокурора, Держфінмоніторингу та Податкової служби. Вже на початку липня були представлені перші результати роботи – заблокували схему, яка завдавала шкоди державі на 2 млрд грн щомісяця.

Як і обіцяла заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів, до Верховної ради було внесено законопроект щодо захисту і підтримки інвесторів. Ним виявився законопроект про «інвестиційних нянь», він, зокрема, пропонує ввести інвестиційних менеджерів, податкові пільги і гарантії для інвесторів, інститут спеціального інвестиційного договору.

Сергій Трофімов в листопаді минулого року обіцяв кадрові зміни в регіональних правоохоронних органах. Трофімов в ОПУ займається питаннями регіональної політики і обіцянки своєї виконав: в травні Володимир Зеленський змінив керівників управлінь СБУ в Житомирській, Кіровоградській та Одеській областях і главу ГУ СБУ в Києві та Київській області.

Трофімов не надав платформу для діалогу інвесторів з регіонами

Єдину обіцянку провалив Сергій Трофімов – він так не представив інвестиційну платформу для діалогу інвесторів з регіонами «Сьогодні ми анонсуємо запуск нової інвестиційної платформи, що дозволить створити зручну, прозору і зрозумілу інвестиційну середу. Ця онлайн-платформа стане єдиним вікном спілкування між інвесторами та регіонами. На ній ми будемо приймати і реєструвати всі пропозиції від інвесторів, згідно з визначеними критеріями відбору, як можна швидше, починати переговорний процес по тим проєктам, які будуть важливі для регіонів. Презентацію проєкту платформи зробимо на початку наступного року», – говорив він. Але платформа не запрацювала, ті проєкти з інвестицій, які зараз є, не відповідають обіцянці Трофімова.

Керівники ОПУ дали 15 нових обіцянок

Кирило Тимошенко зараз очолює Координаційну раду з реалізації програми «Велике будівництво» і дав багато нових обіцянок по інфраструктурі. Зокрема, він запевнив, що замок в Черкаській області передадуть в концесію, програма «Велике будівництво» пошириться на 100 культурних об'єктів, у 2021 році завершиться ремонт траси Київ – Одеса.

Також Тимошенко пообіцяв, що найближчим часом 40 сімей, які постраждали від вибуху на Позняках в Києві, отримають нові квартири. Кільком сім'ям житло вже виділили.

Обіцянки керівників ОПУ за попередній місяць можна подивитися тут.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало про те, яка доля людей, яких Володимир Зеленський представляв своєю командою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: