ВАКС скасував арешт майна ексліквідатора банку «Столиця»

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання адвоката колишнього обвинуваченого у закритій справі про службову недбалість.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд скасував арешт майна колишнього ліквідатора банку «Столиця» Олександра Оніщенка, справу стосовно якого нещодавно закрили за строками давності.

Таке рішення 9 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат Оніщенка просив скасувати арешт з квартири і автомобілю Hyundai Getz 2006 року випуску, оскільки справу стосовно його клієнта закрили за строками давності, а судді забули вирішити долю арештованого майна. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і скасував арешт квартири та автівки.

Як відомо, Оніщенка спочатку обвинувачували у зловживанні службовим становищем (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України). За версією слідства, він, зловживаючи службовим становищем як ліквідатора банку «Столиця», 15 січня 2015 року продав через товарну біржу «Перша Товарна Біржа» права вимоги банку «Столиця» на понад 34 млн грн по кредитам ТОВ «Укрметалзабезпечення» та ТОВ «Альтернатива Груп». Ці кредити були забезпечені майновою заставою торгового дому «Ресурси» в 58,3 млн грн. Права вимоги були продані ТОВ «І.С. Інвест» за 68 000 грн, що завдало збитків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на майже 18,5 млн грн.

Ексліквідатор банку «Столиця» пішов на угоду зі слідством, проте ВАКС її не затвердив. Пізніше обвинувачення перекваліфікували на службову недбалість за ч. 2 ст. 367 ККУ. Строк на притягнення до відповідальності за цією статтею складає 5 років, який сплив 15 січня 2020 року. Тому суд справу закрив.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду справу ексліквідатора банку «Столиця».

Нагадаємо, в травні 2019 року ексгенеральний прокурор Юрій Луценко просив керівника САП Назара Холодницького забрати у НАБУ справу «Золотого мандарина ойл». Проте він цього не зробив. Пізніше у справі оголосили підозри.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: