ВАКС зняв арешт із грошей і нерухомості Богатирьової

Читать на русском
Антикорупційний суд скасував арешт грошових коштів, які перебувають на банківських рахунках, та нерухомості.
Раїса Богатирьова

Вищий антикорупційний суд скасував арешт грошей на банківських рахунках та нерухомості колишньої міністерки охорони здоров'я Раїси Богатирьової.

Такі рішення 8 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, суд скасував арешт грошових коштів на рахунку в Укрексімбанку, а також валюти на рахунках у Правекс-банку. Крім того, ВАКС зняв арешт з нерухомості за шістьма адресами, в тому числі з нежитлових приміщень та апартаментів.

Раніше суд скасував арешт готівки, а саме 30 850 грн, 1650 євро та 1500 доларів; золотого значку Партії регіонів; золотого злитку вагою 2,5 грами; дароносиці, виготовленої зі срібла; ікон: Господь Вседержитель, із зображенням святих, Ігумена Почаєвського, Пресвятої Богородиці Курської Знамення, Божої матері, Ангела-хранителя, святої мучениці Раїси; картини із зображенням народження Ісуса Христа; двох золотих сережок і монет: «Пруф-Лайк 100 рублей», Father Frost, 10 KWACHA REPUBLIK OF MALAWI mother nature of Afrika endangered wildlife, «Прем'єр-міністр України 2000-2001», «Прем'єр-міністр України 2005» і «Помаранчева Революція 2004».

Як відомо, 4 червня апеляційна палата ВАКС вирішила, що Богатирьова не набула статусу підозрюваної в справі про заволодіння коштами. Також судді скасували заочний арешт ексміністра. Колегія вказала, що повідомлення про підозру Богатирьовій було направлено за місцем останнього її проживання, проте одержання документу будь-ким з родичей не підтверджено. Судді зазначили, що органи правопорядку мали в разі відсутності підозрюваної в України вручити підозру представнику житлово-експлуатаційної організації за місцем її останнього проживання.

Нагадаємо, Богатирьова повернулася до України. Пізніше суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави. Ці гроші за неї внесли і ексміністерка вийшла із СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: