Холодницький поки що не забирав у НАБУ справу «Золотого мандарина ойл»

Читать на русском

Головний антикорупційний прокурор змінив групу прокурорів у справах нардепа у зв'язку з неналежним процесуальним керівництвом.
Назар Холодницькийфото: «Слово і Діло»

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях про банк Столиця і фірму «Золотой мандарин ойл» продовжують розслідувати детективи Національного антикорупційного бюро України.

Про це йдеться у відповіді керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури-заступника генерального прокурора Назара Холодницького на запит журналіста «Слова і Діла».

«Досудове розслідування зазначених кримінальних проваджень (щодо посадовців Міністерства юстиції і компанії «Золотий мандарин ойл», а також банку Столиця – ред) продовжують здійснювати детективи НАБУ», – йдеться у відповіді.

Водночас Холодницький пояснив, що змінив групу прокурорів у справах у зв'язку з нібито неналежним процесуальним керівництвом. Зокрема, як вказує керівник САП, процесуальним керівником Сергієм Козачиною нібито за відсутності належних підстав із вказаних проваджень виділялися матеріали, в тому числі щодо особи, що може негативно вплинути на повноту досудового розслідування.

«Також старшим групи прокурорів лише на підставі показань підозрюваного було змінено раніше повідомлену підозру за скоєння особливо тяжкого злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (розтрата, заволодіння або привласнення майна) на частину 1 статті 205 ККУ (фіктивне підприємництво)», – додав він.

Крім того, як вказав Холодницький, розслідування цих справ триває вже понад 2 роки.

Як відомо, заступник генпрокурора Дмитро Сторожук склав рапорт щодо вирішення спору підслідності у «справах Логвинського». Пізніше генпрокурор Юрій Луценко звернувся до Холодницького з вимогою розглянути цей рапорт.

Нагадаємо, у справі «Золотого мандарина ойл» детективи НАБУ проводили обшук у брата народного депутата Георгія Логвинського Ігоря. На думку самого нардепа, вказані обшуки незаконні, бо детектив нібито підробив документ для проведення слідчої дії в його брата. Вказані факти почала розслідувати Служба безпеки України.

Раніше встановлений у кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького пристрій прослуховування зафіксував розмову з нардепом Логвинського. У зазначеній розмові обговорюється перебіг кримінальних проваджень, в тому числі й справи «Золотого мандарина ойл».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: