Посла України знову викликали до МЗС Грузії через Саакашвілі

Читать на русском
МЗС Грузії викликав посла України в Тбілісі Ігоря Долгова через скандальну заяву Міхеіла Саакашвілі.
focus.ua

МЗС Грузії викликав посла України в Тбілісі Ігоря Долгова через заяву Міхеіла Саакашвілі щодо «нелегітимності влади Грузії».

Про це в п'ятницю, 10 липня, повідомили в пресслужбі МЗС Грузії.

Призначення Саакашвілі: Зеленський повідомив, коли очікує на результатНа призначення експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ відреагував глава держави Володимир Зеленський.

Як відомо, 9 липня глава виконавчого комітету реформ при президенті України, експрезидент Грузії Михеїіл Саакашвілі назвав нинішній грузинський уряд повністю нелегітимним.

«Я вважаю, що уряд Грузії повністю нелегітимний. Я на жодну секунду не визнаю його законність і на жодну секунду не визнаю законність нинішньої в Грузії ситуації. Це незаконна ситуація», – цитує Саакашвілі «Грузія Online».

У МЗС Грузії заявили, що дії Саакашвілі є порушенням грузинського законодавства.

«На зустрічі грузинська сторона вкотре підкреслила грузино-українські стратегічні і дружні відносини і висловила стурбованість у зв'язку з неприйнятними заявами на адресу грузинської влади з боку офіційної особи України. Було відзначено, що подібні дії, які також є порушенням грузинського законодавства, завдають значної шкоди відносинам двох країн», – йдеться в повідомленні.

Посол Ігор Долгов, своєю черго, запевнив, що ознайомить Київ з позицією Тбілісі.

Крім того, заяви Саакашвілі обговорили глави МЗС Грузії і України телефоном. Український міністр висловив стурбованість у зв'язку з тим, що трапилося, і пообіцяв розібратися в ситуації, додали в МЗС Грузії.

Нагадаємо, після призначення Саакашвілі главою виконавчого комітету реформ Грузія відкликала свого посла з Києва Теймураза Шарашенідзе для консультацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: