Призначення Саакашвілі: Грузія висунула Україні умову нормалізації відносин

Читать на русском
Після призначення Міхеіла Саакашвілі до Нацради реформ, Грузія очікує від України кроків для нормалізації відносин. Після цього буде ухвалене рішення щодо повернення посла.

Після призначення Міхеіла Саакашвілі до Нацради реформ, Грузія очікує від України кроків для нормалізації відносин. Після цього буде ухвалене рішення щодо повернення посла.

Про це повідомляє грузинське видання interpressnews.

Грузія відкликає посла через призначення Саакашвілі. Чи є ризик розриву дипвідносин?Грузія відкликає свого посла в Києві для консультацій у зв'язку з призначенням колишнього президента Міхеіла Саакашвілі на посаду глави Виконавчого комітету реформ при президентові України.

За інформацією ЗМІ, сьогодні посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе прибув на перші консультації до МЗС Грузії після відкликання з Києва. У відомстві підкреслили, що виклик посла не означає розриву дипломатичних відносин або перегляду стратегічного партнерства.

Водночас грузинська сторона висунула умову для нормалізації відносин.

«Ми будемо стежити за розвитком процесів в Україні, які кроки здійснюватиме український уряд в плані нормалізації відносин із Грузією, тоді буде ухвалено рішення про дату повернення посла в Україну», - заявили в МЗС Грузії.

Відзначимо, після призначення Саакашвілі уряд Грузії відкликав посла для консультацій.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ. Відповідний указ президент підписав у четвер, 7 травня.

Після цього Грузія вирішила відкликати посла з України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: