Грузія вирішила відкликати посла з України через призначення Саакашвілі

Читать на русском
Грузія відкликала посла з України для консультацій у зв'язку з призначенням Михайла Саакашвілі на посаду глави Виконавчого комітету реформ.

Грузія відкликала свого посла з України для консультацій. Рішення було прийнято після призначення Михайла Саакашвілі на посаду глави Виконавчого комітету реформ.

Про це в п'ятницю, 8 травня, заявив міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані, передає «Інтерфакс».

Призначення Саакашвілі до Нацради реформ: чи вплине політик на рейтинги ЗеленськогоКолишній президент Грузії та екскерівник Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі заявив, що його повинні призначити головою виконавчого комітету Національної ради реформ.

«Це звичайна практика в дипломатичних відносинах, яка вказує на виникнення певних проблем у двосторонніх відносинах, тому для визначення майбутніх кроків необхідна консультація з послом», - сказав Залкаліані.

При цьому міністр додав, що, незважаючи на рішення президента Володимира Зеленського щодо призначення Саакашвілі, «Грузія не розглядає розрив дипломатичних відносин або перегляд стратегічного партнерства».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський призначив Михайла Саакашвілі главою Виконавчого комітету реформ. Відповідний указ він підписав у четвер, 7 травня.

Як відомо, спочатку Зеленський запропонував Саакашвілі посаду віцепрем'єр-міністра з питань реформ. Але пізніше стало відомо, що Саакашвілі може зайняти іншу посаду в Кабміні.

На можливе призначення Саакашвілі відразу відреагували в Грузії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: