Призначення Саакашвілі: Зеленський повідомив, коли очікує на результат

Читать на русском
На призначення експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ відреагував глава держави Володимир Зеленський.

На призначення експрезидента Грузії Михеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ відреагував глава держави Володимир Зеленський.

Про це пише пресслужба Офісу президента 9 травня.

Так, під час брифінгу в рамках візиту до Закарпатської області український президент заявив, що очікує у найближчі місяці позитивних результатів від діяльності Саакашвілі на займаній посаді.

Грузія відкликає посла через призначення Саакашвілі. Чи є ризик розриву дипвідносин?Грузія відкликає свого посла в Києві для консультацій у зв'язку з призначенням колишнього президента Міхеіла Саакашвілі на посаду глави Виконавчого комітету реформ при президентові України.

«Результатів роботи від Саакашвілі очікую не на другий день після його призначення, але в найближчі місяці він має бути. Результат - з приводу дерегуляції в бізнесі і реформи митниці», - зазначив він.

Зеленський підкреслив, що хоче, щоб колишній голова Одеської обласної державної адміністрації займався реформою української митниці, адже в період свого президента в Грузії Саакашвілі зміг зробити сучасну митницю і подолати корупцію.

«Він розповів, що свого часу поставив нових людей на митниці, потім всіх розігнав. Через деякий час поставив інших - і довелося розігнати знову. Ну, така складна річ реформа митниці. Я дуже хочу, щоб він нею займався», - додав глава держави.

Крім того, Зеленського цікавить допомога експрезидента Грузії в проведенні пенсійної реформи в Україні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський призначив Михеіла Саакашвілі главою Виконавчого комітету реформ. Відповідний указ президент підписав у четвер, 7 травня.

Після цього Грузія вирішила відкликати посла з України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: