Саакашвілі очолив Виконавчий комітет реформ: реакція соцмереж

Читать на русском

Міхеіл Саакашвілі отримав посаду в Україні. Слово і діло зібрало, що пишуть в соцмережах про його призначення.

Колишній глава Одеської обладміністрації Міхеіл Саакашвілі призначений главою Виконавчого комітету реформ. Такий указ вчора підписав президент Володимир Зеленський.

«Сьогодні я мав тривалу й цікаву зустріч із президентом Зеленським. Мені дуже сподобався його настрій, тому що сам факт мого призначення показує, що він готовий йти на неординарні кроки, проти яких його відмовляла величезна кількість людей. Я готовий максимально допомагати президенту з урахуванням мого досвіду, моїх успіхів і моїх невдач», – написав у Facebook Саакашвілі.

Відзначимо, що раніше Саакашвілі планували призначити віцепрем'єр-міністром з питань реформ, але у Верховній раді для цього не вистачало голосів.

«Слово і діло» подивилося, що про призначення Саакашвілі пишуть в соцмережах.

«Президент не позбавлений почуття гумору: призначити Саакашвілі до Нацради реформ, на засіданні якої відбулася знаменита битва «Аваков-Саакашвілі» може тільки весела людина. Ну, а якщо серйозно, призначення для Саакашвілі – це повернення у високу політичну тусовку (Нацрада реформ збирає всіх керівників держави), без допуску в систему управління (реальних повноважень практично немає)», – написав Руслан Бортник.

«Про призначення Саакашвілі. Для нього це, звичайно, втішний приз. Однак назва структури – Виконком реформ – звучить, як претензія на паралельний уряд. Подивимося, що з цього вийде. Але через Зе Саакашвілі спробує впливати на урядову політику», – вважає Володимир Фесенко.

«Призначення Михайла Саакашвілі та Олександра Ольшанського до Ради реформ – це не шлях швидких змін. Виконком дорадчого органу, який президент Зеленський не збирав і не використав взагалі, це просто легалізація одного факту – Саакашвілі повернувся у велику гру. Відмова від посади віцепрем'єра – це болючий ляпас, але аж ніяк не катастрофа, а розстановка сил. А навіщо насправді Саакашвілі монтуватися в чинний уряд? Він все менше суб'єктний і не самостійний. Отже, відсутність посади віцепрем'єра в цьому безпорадному і недієздатному уряді за пару місяців буде позитивом», – вважає Юрій Бутусов.

Нагадаємо, Грузія вирішила відкликати посла з України через призначення Міхеіла Саакашвілі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: