МЗС звернулося до авіакомпаній щодо продажу квитків українцям

Читать на русском
МЗС закликало авіакомпанії не продавати авіаквитки до країн, які ще закриті для українців у зв'язку з пандемією.
wikipedia.org

Міністерство закордонних справ просить авіакомпанії не продавати квитки на рейси до країн, які ще закриті для громадян України.

Про це повідомили в пресслужбі відомства у вівторок, 7 липня.

Затримання українців в Афінах: як влада повинна інформувати громадян про подорожіВлада недостатньо інформує громадян щодо відкритих країнах, і самі українці повинні ретельніше перевіряти інформацію.

Зокрема, МЗС України звернулося до Мінінфраструктури та Державіаслужби з проханням зупинити продаж авіаквитків за кордон українцям, яких можуть не впустити в країну призначення через карантинні обмеження.

Міністерство рекомендувало «провести відповідну роз'яснювальну роботу» з авіакомпаніями, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення з України.

«Наша мета - запобігти продажу квитків громадянам України до країн, які не дозволяють в'їзд українським туристам, і/або якщо вони не мають підтверджувальних документів, необхідних для безперешкодного в'їзду до країни призначення (посвідки на проживання, документів навчальних закладів, підтвердження компетентних органів країни в'їзду т.д.)», - сказано в повідомленні.

Відповідальність за дотримання правил в'їзду до інших країн несуть безпосередньо самі мандрівники, підкреслили в МЗС.

«Безвізовий режим з Європейським союзом передбачає не тільки право на вільне пересування українців в ЄС, але і зобов'язання, зокрема повагу і дотримання законів і правил країни ЄС», - додали у відомстві.

Нагадаємо, до Греції через заборону на в'їзд не пропустили 17 українців, які прилетіли з туристичною метою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: