Інцидент з українцями в Греції: з'явилися подробиці від посольства

Читать на русском
Українські консули працюють над тим, щоб проти непропущених до Греції 17 українців не застосовувалася процедура депортації.
Depositphotos

Українські консули працюють над тим, щоб проти непропущених до Греції українських туристів не застосовували процедуру депортації.

Про це повідомляє посольство України в Греції в неділю, 5 липня.

«Консули України співпрацюють з відповідними державними структурами Греції для того, щоб до непропущених громадянам України, які віднесені до категорії «небажані», не застосовувалася процедура «депортації», - сказано в повідомленні.

У відомстві також назвали рейси, якими люди зможуть повернутися до України.

«Повернення наших громадян додому можливо першими зворотними рейсами Афіни-Київ: Wizzair - 7 липня о 21:55, Ryanair - 6 липня (щодо точного часу рейсу очікується підтвердження)», - додали в посольстві.

При цьому в посольстві нагадали, що необхідно уважно вивчати інформацію щодо режиму в'їзду до Греції.

«Вся інформація про відсутність дозволу українцям на в'їзд до Греції розміщена на мапі МЗС України, сайті і Facebook посольства. На жаль, це не перший випадок, коли згадані авіакомпанії беруть на борт громадян України на рейси до Афін, незважаючи на збереження обмежувальних заходів на в'їзд до Греції», - заявили в посольстві.

Нагадаємо, в аеропорту Афін затримали 17 громадян України, серед яких були і діти. Їх відвезли до поліцейського ізолятору на території аеропорту і розмістили в камерах.

У МЗС пояснили, чому українців не пустили до Греції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: