Інцидент з українцями в Греції стався через помилки в роботі авіакомпаній – МЗС

Читать на русском
У МЗС вважають винними авіакомпанії, які дозволили громадянам України вилетіти з туристичною метою до Греції, незважаючи на заборону.
фото rbc.ua

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що інцидент з українськими туристами в Афінах стався з вини авіакомпаній-перевізників.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін на брифінгу в Києві в понеділок, 6 липня, передає Інтерфакс.

Затримання українців в Афінах: як влада повинна інформувати громадян про подорожіВлада недостатньо інформує громадян щодо відкритих країнах, і самі українці повинні ретельніше перевіряти інформацію.

«Зазначений інцидент стався через певні помилки в роботі двох авіаліній. Відповідно, забезпечення харчуванням і транспортування в Україну буде здійснено за рахунок зазначених авіаліній», - сказав Енин.

За його словами, з України сьогодні вже виконується велика кількість рейсів, але авіаперевізники повинні впевнитися в наявності документів, що дозволяють пасажирам в'їзд до зазначених країн.

Енін також додав, що українські громадяни в Афінах перебувають на постійному контакті з консулами. Їм надають всю необхідну допомогу й засоби гігієни.

Нагадаємо, 5 липня в аеропорту Афін затримали 17 громадян України, у тому числі двох дітей, які прилетіли до Греції з Києва на рейсах Ryanair і Wizz Air.

Людей не пропустили до країни, їх відвезли до поліцейського ізолятору на території аеропорту й розмістили в камерах.

У МЗС пояснили, що українців не пустили через заборону на в'їзд до ЄС громадян третіх країн із туристичною метою. Пізніше з'явилися подробиці від посольства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: