Затримання українців в Афінах: як влада повинна інформувати громадян про подорожі

Читать на русском
Дмитро Васильєвполітичний експерт

В аеропорту Афін у ніч на неділю, 5 липня, було затримано 17 українців, які прилетіли до Греції з Києва. Громадянам України відмовили через заборону щодо в'їзду з третіх країн, ухвалену Євросоюзом. Політичний експерт Дмитро Васильєв у коментарі «Слово і діло» зауважив, що влада недостатньо інформує громадян про відкриті напрямки, та порадив українцям ретельніше перевіряти інформацію.

«Влада інформує недостатньо не тільки громадян, але й державні органи, бо прикордонна служба говорить про те, що не було підстав не випускати українців за кордон, знаючи, що вони летять до країни, куди в’їзд заборонений. Це недопустимо», – сказав Васильєв.

Експерт порадив перевіряти інформацію на офіційних ресурсах, а також звертатися з подібних питань до дипломатичних представництв за кордоном.

В аеропорту Афін затримали 17 українцівВ аеропорту Афін у ніч на неділю, 5 липня, було затримано 17 українців, які прилетіли до Греції з Києва. Громадянам України відмовили через заборону на в'їзд з третіх країн, ухвалену Євросоюзом.

«Українці повинні цікавитися в посольствах тих країн, куди вони мають намір поїхати, чи є дозвіл перетинати кордон, чи ні. Це єдиний спосіб убезпечити себе від таких ситуацій. Загалом Україна може розраховувати на відкриття європейських кордонів не раніше, ніж буде винайдена вакцина. До цього буде незрозуміла ситуація із захворюваністю», – підсумував Дмитро Васильєв.

Нагадаємо, станом на середу, 1 липня, пять країн відкрили свої кордони для українських туристів. Це Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія та Чорногорія.

Як відомо, країни Євросоюзу погодили список із 14 країн, які вважаються безпечними й громадяни яких зможуть перетинати кордони ЄС з 1 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: